mandala fömenu
mandala
mandala
mandala
mandala
mandala
mandala
Mandala menu2
Mandala menu2
Mandala menu2
Mandala menu2
Mandala menu2
Mandala menu2

Gyerekeknek

A mandala felülete JÁTSZÓTÉR!

A TÉR az, amit nem látsz, viszont ráléphetsz, rajzolhatsz rá, ott lehet tölteni az idődet.
A JÁTÉKOT meg szerintem te jobban ismered, mint én.

mandala

Kitaláltam néhány játékot neked:
Az első persze az, hogy színezz-rajzolj. Rajzolj úgy, hogy az oldalon található sablonokat töltsd le, nyomtasd ki és már rajzolhatsz-színezhetsz is. A sablonokat arra is használhatod, hogy bele rajzolj, de azt is megteheted, hogy csak színezed! Majd díszítsd vele szekrényedet, szobádat, de ajándékba is adhatod.
A következő az, hogy fogj üres papírt és kövesd a következőt: RAJZOLJ egy akkora kört, amekkora mandalát szeretnél készíteni…és innentől, ezen belül csak kört rajzolhatsz. (Legyen az kicsi, vagy nagy. Sok vagy kevés. Esetleg a körön belül legyen kör, vagy sem. A lényeg, hogy csak a KÖRREL dolgozz!) Töltsd ki a területet, vagy hagyj helyet a színezésnek, mert ha befejezted a rajzolást, akkor egy kis nézelődés, szemlélődés után (rajzolás után csodáld meg az alkotásodat!) szinezd ki.
Aztán itt egy lehetőség a színezés és rajzolás után a MESÉLD EL! Vagyis a mandaládhoz teremts egy mesét. Legyen benne akár királylány, vitéz, sárkány, vagy viziló, sün és zebra. Mindegy, egyszerűen csak találd ki a szereplőket, adj nekik nevet, és aztán jöhet a történetük. Meséld el Anyának, meséld el Apának, vagy a Testvéreknek.
Tudod a felnőttek más sokszor elfelejtettek mesélni, vagy játszani. Segíteni kell nekik, hogy vissza találjanak ebbe a történetbe.
De meglásd, ha egyszer elindulsz, ők jönnek veled, és közös játékká lesz az egész alkotás.

Végül, rajzolj egy formát ( virág, napocska, hold, kör, négyzet, alak – ember, állat,stb.) egy külön lapra, majd vágd ki. Ezután a mandala formára tedd rá a sablonodat és rajzold körbe úgy többször a felületen, hogy a kör bizonyos pontján ismétlődjön. Így máris mandalát hoztál létre!

Játssz el ezekkel a játékokkal, vagy használd az itt megtalálható online játékot, amit ha elkészítettél és elmentesz, akkor én még fel is teszem egy albumba!


További kapcsolódó tartalmak

Mandala mantra >>>
Mi a mandala? >>>
Blog gyűjtemény >>>


Rólunk    Kapcsolat    Jognyílatkozat    Adatvédelem    Extra infó    Regisztráció      Belépés      Kilépés